top of page

Nieuwe site en een succesverhaal om te delen


Na bijna drie jaar als zelfstandige actief te zijn, is voor mij duidelijk geworden waar ik goed in ben. Daarom heb ik mijn website vernieuwd en mijn dienstenaanbod opnieuw kort en duidelijk beschreven. Het pakket is overzichtelijk, je kunt voor mij terecht voor stress- en burn-out coaching, korte (arbeids)psychologische trajecten, een loopbaantraject of een arbeidsdeskundig onderzoek. Alles heeft te maken de ‘person-job-fit’. In sommige gevallen kan de medewerker zich aanpassen, door iets anders te doen in gedrag of door mentaal weerbaarder te worden (psychologische flexibiliteit vergroten), soms kan er iets in het werk aangepast (jobcraften of jobcarving), maar in sommige gevallen is het beter, of zelfs noodzakelijk, om naar ander, ofwel beter passend werk te gaan kijken. Dit kan om diverse redenen zijn: vanuit intrinsieke motivatie, of omdat het de uitkomst na een arbeidsdeskundig onderzoek is, of heel soms doordat er binnen de organisatie veel verandert waardoor de functie misschien niet meer goed past.


Zo heb ik vanuit diverse uitgangspunten afgelopen jaren een aantal loopbaantrajecten mogen begeleiden. Van begeleider in de zorg naar WMO consulent, van verzorgende IG naar vrijwilligers coördinator, van administratief medewerker naar marketing medewerker, van teamleider naar HR adviseur etc. Het mooiste gedeelte van deze trajecten is voor mij het zogenoemde ‘oogkleppen af gesprek’, waarin we de loopbaanscan bespreken. In dit gesprek wordt duidelijk of je binnen je eigen werk op je plek zit, of dat jouw potentieel misschien wat onderbelicht blijft, of dat je eigenlijk veel gemotiveerder wordt van heel andere taken. Soms is het op te lossen door middel van jobcarving of jobcrafting, dat zijn mooie uitkomsten, maar soms is de uitkomst dat het roer om moet.


Dat deed bijvoorbeeld Michelle Botman ook. Zij werd bij mij aangemeld door de HR Adviseur van haar toenmalige werkgever Wilgaerden Leekerweide Groep. De HR Adviseur had eigenlijk de open vraag gesteld, een intake gesprek te voeren om te onderzoeken of ik iets voor Michelle kon betekenen. Nou dat hebben we geweten, wij hebben hier een ontzettend mooi loopbaantraject van gemaakt. Michelle is van de functie van Wijkverpleegkundige naar zelfstandig Fotograaf gegaan en ik durf wel te zeggen, een zeer succesvolle move. Hoewel ze de optie tijdens het eerste gesprek lachend van tafel wuifde werd het gedurende de gesprekken en verdere uitkomsten uit het loopbaanonderzoek een steeds serieuzere mogelijkheid. Het proces werd ook op een positieve manier ondersteund door de toenmalige werkgever, waar open gesprekken mee gevoerd werden en oplossingsgericht werd meegedacht. De uitkomst is geslaagd te noemen, al zeg ik het zelf.


Het mooie is dat ik na dit traject zelf ook een opdracht aan Michelle kon geven, want nieuwe foto’s voor de website waren echt nodig. Dus zie hier mijn nieuwe website, met foto’s van Michelle Botman van Moments by Michelle. Zie naast mijn vernieuwde informatieve website www.miekezwenger.nl ook zeker die visueel prachtige site van Michelle www.momentsbymichelle.nl


80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page